“15. SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜM BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI” Düzenlendi

28.12.2017

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından 22 Aralık 2017 tarihinde Kuzey Kampus K Blok Hekim Berke Amfisi’nde “15. Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları Çalıştayı” düzenlendi. Her biri farklı bir üniversite bünyesinde düzenlenmekte olan Çalıştay’a bu dönem Üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Çalıştay’a Fakülte ve Yüksekokullar bünyesindeki Sağlık Yönetimi adı altında lisans bölümleri bulunan üniversitelerden 35 Bölüm Başkanı (ya da vekâlet verdikleri ve bölümün bir diğer Öğretim Üyesi) ve üniversitemiz ilgilileri katıldı. Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı takiben Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül YANIK’ın açılış konuşmasıyla başladı, ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe OKANLI ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri OVALI’nın konuşmalarıyla devam etti. Çalıştay’a Tıp fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SAMASTI’nın yanısıra, bölüm öğretim üyelerimiz Yrd.Doç.Dr.Safiye ŞAHİN, Yrd.Doç.Dr.Rujnan TUNA  ve Fakültemiz ilgi duyan diğer öğretim üyeleri katıldı. Çalıştay’da Sağlık Yönetimi çekirdek eğitim programından Sağlık Yöneticisi istihdamına, eğitimin etkinleştirilmesinden mesleki kongrelerin düzenlenmesine pek çok konu tartışıldı ve ortak kararlar alındı. Bu kararların mesleki eğitimin geliştirilmesine,  anabilim dalı bazında uzmanlaşmaya ve meslektaşlarımızın sağlık kurumlarında yönetsel, teknik ve mali hizmetleri gerçekleştirmek üzere istihdam edilmesine katkı sağlaması ve sağlık yöneticiliği farkındalığını arttırması beklenmektedir.