I. Diyabet Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

16.11.2017

İstanbul Medeniyet Üniversitesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde geleceğin sağlık profesyonelleri olan tıp ve sağlık bilimleri fakültelerinde eğitim gören öğrencilere günümüzün pandemisi diyabete yönelik bilgi birikimlerini arttırma hedefiyle İMÜ I. Diyabet Öğrenci Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.

Birincisi düzenlenen Diyabet Öğrenci Sempozyumu’nda farklı il, 19 farklı üniversiteden 300 ayrı öğrenciye ulaşmış olduğumuz sempozyumda 4 ayrı oturumda diyabet çeşitli konu başlıklarıyla incelendi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz’un açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumun ilk oturumunda “Diyabeti tanıyalım” panelinde katılımcılar interaktif bir şekilde konuşmalara dahil olarak hastalığın epidemiyolojisi, sınıflandırılması ve tanısı konusunda alanında yetkin isimler tarafından bilgilendirildi.

Sonraki oturumlarda diyabette hemşirelik takibine, yaşam tarzı değişikliklerine ve tedavide kullanılan ilaçlara değinilerek diyabetteki güncel yaklaşımlar konusunda katılımcılara bilgi verildi.

Prof. Dr. Aytekin Oğuz başkanlığında gerçekleştirilen sempozyum gelenekselleşmesi gayesiyle son buldu.