İbn-i Sina Sağlık Kulübü’nün 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliği Gerçekleşti

11.10.2017

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin destekleriyle İbn-i Sina Sağlık Kulübü’nün 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Programı ile ilk etkinliklerini yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Program girişinde İbn-i Sina Sağlık Kulübünün hazırlamış olduğu broşürlerin dağıtımı yapıldı.

İş yerinde ruh sağlığı temasının ele alındığı program üniversitemiz rektörü Prof. Dr.İhsan Karaman’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Selma Arıkan “Stres ve Tükenmişlik” adlı sunumunu,  Klinik Psikolog Merve Mamacı “Kendini İyi Hissetmek” adlı sunumunu yaptı.

Sunumlarda ruh sağlığı gününün 2017 yılı teması olan “İş yerinde ruh sağlığı” temasına yönelik bilgiler ve öneriler verildi. En büyük gücün kişinin kendisinde olduğu ve işimizi severek yapmanın ruh sağlığı üzerinde olumlu etkisi vurgulandı.

Sunumların ardından rektörümüz ve sağlık bilimleri fakültesi dekanımız konuşmacılarımıza teşekkür belgelerini takdim ettiler.

Program konuşmacılarımıza yöneltilen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak etkinliğimizin sevgi, saygı, karşılıklı anlayış içerisinde çalıştığımız iş ortamlarını pozitif yönde etkileyeceğini ümit ediyor; tüm insanlığın Dünya Ruh Sağlığı Gününü Kutluyoruz.