Gıda Güvenliği ve Gıdada Bilgi Kirliği Eğitimi yapıldı.

12.03.2019

Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği ile Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün katkılarıyla 26.02.2019 tarihinde 10:30-12:30 saatleri arasında Güney Kampüs Aşıkpaşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Tayfur; gıda ve beslenme alanında yapılan toplantılarda ve basın açıklamalarında konu hakkında yeterli bilgi ve uzmanlığa sahip olmamasına rağmen ses getirici yanlış bilgilendirmelerin olduğunu ve kanıta dayalı olmayan ve alanında uzman olmayan kişilerin yaptığı açıklamaların güvenilir olmadığından bahsetti. Ardından Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği Genel Sekreteri Yusuf Can Kayaoğlu açılış konuşmasını yaptı. Toplantının sonunda konuşmacılara çiçek ve üniversitemizden anı kalması amacıyla hediyeleri takdim edildi.