Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

25.10.2018

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür ancak erken evrede yakalandığında meme kanseri artık tedavi edilebilir bir hastalıktır. 20 yaşından sonra ayda bir kez her kadının kendi kendini muayene etmesi, yılda bir kez doktora görünmesi erken teşhiste büyük önem taşıyor. Erken tanı hayat kurtarıyor!

Meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü haline gelen Pembe Top, beşinci yılında Özge Özpirinçci’nin elinden havalandı. Anadolu Sağlık Merkezi’nin Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğiyle hayata geçirdiği Pembe Top Sahada projesinin bu yılki gönüllü destekçisi oyuncu Özge Özprinçci, Anadolu Efes- Zalgiris Kaunas arasında oynanan karşılaşmanın hava atışını Pembe Top ile yaptı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maça, Anadolu Sağlık Merkezi’ nin davetlisi olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ nden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Dr. Öğr. Üyesi Cemile Savcı, Arş. Gör. Özlem Akarsu, Hemşirelik bölümü öğrencisi Şulenur Eski farkındalık oluşturmak adına katıldılar.