Öncü Kadıköy’de Önce Sağlık Projesi

27.12.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılmış protokol ile başlatılan “Öncü Kadıköy’de Önce Sağlık Projesi” nin ilk eğitimi 20 Aralık 2019 tarihinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda öğretmenlerin ilk yardım bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik uygulamalı bir eğitim programı düzenlendi. Etkinlik, neyzen Hemşire Muzaffer Çolak’ın ney dinletisiyle başladı. Eğitim programı içeriğini, çocuklarda sık karşılaşılan ve acil müdahale gerektiren olaylar (temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, kırık ve burkulmalar, hava yolu tıkanıklığı) ve kronik hastalıklara bağlı (epilepsi nöbeti, astım krizi, yüksek ateş, hipoglisemi) ilk yardım gerektirecek durumlar oluşturdu. Bu proje, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİR, Arş.Gör. Özlem AKARSU ve hemşirelik bölümü öğrencileri Zelal ÇAKIN, Rojzerin TAY, Agah AKSOY, İzzet ÖZER tarafından gerçekleştirildi. Projenin, yeni gruplarla devamı planlandı.