Sağlık Bilimleri Fakültesi

“Beslenme ve Diyetetik Alanında Cevizin Önemi” konulu etkinlik gerçekleştirildi

23.05.2022

Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik bölümü “Beslenme ve Diyetetik Alanında Cevizin Önemi” başlıklı etkinliği, 23 Mayıs 2022 tarihinde Cevizli Yerleşkesi Konferans Salonu’nda akademisyenler ve öğrencilerden oluşan 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Cevizin beslenmemizdeki yeri ve sağlık faydalarına değinilen etkinlikte cevizin besin değeri, besin bileşimi ve sağlık etkileri ele alındı. 

Etkinlik, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. F. Esra GÜNEŞ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül YANIK’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından California Cevizi komisyonunu temsilen Jak YAKUB tarladan soframıza cevizi anlattı. Uzman Diyetisyen Gizem KESERVURAN Beslenme ve Diyetetik alanında cevizin önemine ilişkin konuşmasını yaptıktan sonra Şef Emrah FANDAKLI’nın sağlıklı ceviz tarifleri ve tadımlar için fuaye alanına geçildi. California Cevizi komisyonunun öğrencilerimize ikramları ve hediyeleri ardından etkinlik sona erdi.