“Drama İle İlk Yardım Öğreniyorum...” Etkinliği Gerçekleştirildi

27.12.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aynur AYTEKİN ÖZDEMİR, Dr. Öğr. Üyesi Safiye ŞAHİN ve Araş. Gör. Özlem AKARSU’nun yürütücülüğünde Hemşirelik bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından “Drama İle İlk Yardım Öğreniyorum...” konulu etkinlik 19 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Cevizli Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ortaokul öğrencileri için bir eğitim projesi olarak planlanan etkinliğe, Kartal-Şehit Timur Aktemur Ortaokulu’ndan 400 öğrenci ile okul müdürü Emine BARBAROS ve öğretmenler katıldı. Etkinlik kapsamında okullarda öğrencilerin yaygın olarak yaşadığı ilk yardım gerektiren durumlarda (bayılma, kanamalar, kırıklar, astım krizi, epilepsi nöbeti, delici-kesici alet yaralanması) yapılması gereken ilk müdahaleler yaratıcı drama tekniği kullanılarak öğrencilere aktarıldı. Pilot çalışma olarak gerçekleştirilen etkinlik sonunda gelen talepler doğrultusunda, sonraki dönemlerde tüm Kartal ilçesini kapsayacak şekilde etkinliğin devamı planlandı.