"Geçmişten Günümüze Kahraman Türk Kadınları Sergisi" Gerçekleştirildi

08.03.2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Geçmişten Günümüze Kahraman Türk Kadınları" konulu sergi, Medeniyet Sağlık Topluluğu tarafından 7-9 Mart 2022 tarihleri arasında İ.M.Ü. Cevizli yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Sergiyi İ.M.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Yanık, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yaman, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Halil Altındağ, Dr. Öğr. Gör. Özlem Akarsu, Cevizli kampüsündeki değerli hocalarımız ve çok sayıda öğrenci ziyaret etti.

Sergide Zübeyde Hanım’ dan, dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu Sabiha Gökçen’ e,  Türkiye’nin ilk kadın doktoru Safiye Ali’den, ilk kadın vali Lale Aytaman’a, ilk kadın arkeolog Jale İnan’dan Türkiye’nin ilk kadın jet pilotu Leman Bozkurt Altınçekiç’e, Harvard Üniversitesi'nin genç akademi üyeliğine seçilen ilk Türk kadın Canan Dağdeviren olmak üzere ilkleri gerçekleştiren 21 Türk kadının porteleri ve hayatı yer aldı.