Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Berna DİNCER Sudan'da sağlık eğitimi programında görev aldı

14.03.2019

Üniversitemiz Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MASAM) tarafından, yoğun bakım ve acil tıp pratisyen hekimliği, anestezi teknisyenliği, yoğun bakım ve cerrahi servis hemşireliği alanlarında 3-6 Mart 2019 tarihleri arasında Sudan Cumhuriyeti’nin başkenti Hartum’da 4 günlük teorik ve uygulamalı eğitimler düzenlendi.  Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Orhan ALİMOĞLU, Prof. Dr. Hasan KOÇOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Kurtuluş AÇIKSARI ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Berna DİNCER eğitimci olarak görev aldı. Öğretim üyelerimiz tarafından verilen eğitimler, Sudan Neelain Üniversitesi Al-Bashir Hastanesi eğitim ve uygulama salonlarında 109 Sudan’lı sağlık personelinin aktif katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi.