Sağlık Yönetimi Söyleşileri - 1

17.12.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ve Öğrenci Topluluğu tarafından 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü “Sağlık Yönetimi Söyleşileri-1” başlıklı panel ile kutlandı.

Panel, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını takiben Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül YANIK’ın açılış konuşması ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU’nun sağlık yöneticiliğinin önemine ilişkin konuşmasının ardından başladı. Doç. Dr. Aygül YANIK moderatörlüğünde Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail AĞIRBAŞ tarafından  geçmişten geleceğe sağlık yönetimi,  Prof. Dr. Yasemin AKBULUT tarafından kamu hastane reformları, Avrupa ülkeleri örnekleri ile Türkiye karşılaştırmalı olarak sunuldu. Daha sonra Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Kamil ÖZDİL tarafından uygulamaya dönük hastanelerde yürütülen verimlilik ve kalite çalışmaları açıklandı. Öğrencilerimizin soruları ile değerli bir müzakere süreci gerçekleştirildi.

Panelin sonunda panelistlere Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül YANIK tarafından Teşekkür belgeleri, plaketler ve üniversitemizi tanıtan hediyeler takdim edildi. Bölüm adına Doç. Dr. Aygül YANIK’a ise, Dekan Yardımcısı Hacer ATAMAN tarafından Teşekkür belgesi ve Öğrenci Topluluğu Başkanı Bedirhan KOTO tarafından plaket verildi.

Panelimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK ve Dekanımız Prof. Dr. Ayşe OKANLI’nın manevi katılımı, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Safiye ŞAHİN, hocalarımız Araştırma Görevlisi Dr. Sümeyye ARSLAN KURTULUŞ ve Araştırma Görevlisi İpek BİLGİN DEMİR’in yanısıra  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU, Dekan Yardımcısı Hacer ATAMAN, Dekan Yardımcısı, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Havvanur YOLDAŞ İLKTAÇ, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Abdulkadir YELER, Odyoloji Bölüm Başkanı Başak MUTLU, Üniversitemiz akademisyenleri, idari çalışanları ile öğrencilerimizin yanı sıra Marmara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin katılımı ve yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.