Skolyoz Okul Tarama Programı

12.02.2020

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen “Öncü Kadıköy’de Önce Sağlık” projesi kapsamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. döneminden itibaren ortaokullarda gerçekleştirilecek Skolyoz Tarama Programı 7 Şubat 2020 tarihinde Bahariye Ortaokulu’nda başladı. Ortaokul çağındaki çocuklarda skolyoz riskinin belirleneceği çalışmanın ilk gününde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Okanlı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Başak Mutlu ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan’ın katılımlarıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Toplumda skolyoz farkındalığının artırılmasının hedeflendiği proje İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Arş. Gör. Baha Naci, Arş. Gör. Emel Mete ve Arş. Gör. Gülser Cinbaz tarafından yürütülecek ve risk tespit edilen çocuklar aileleriyle iletişime geçildikten sonra ileri tetkik için İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde ilgili hekime yönlendirilecektir.